Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsvergadering

Reserveavond vanaf agendapunt 12

dinsdag 14 december 2021

20:00 - 23:00
Locatie

Digitaal

Voorzitter
Mw. P.J. van Hartskamp-de Jong
Toelichting

Kijk live mee of op een later moment terug via:
14 december: https://www.youtube.com/watch?v=aUkB8Yvcp5Y
13 december: https://www.youtube.com/watch?v=MDp63uW0d34

Uitzending

Agendapunten

  1. 12

  2. 13

    De gemeenteraad stelde op 26 oktober 2015 het bestemmingsplan “Ie herziening bestemmingsplan Buitengebied 2012" vast. De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State deed op 24 mei 2017 uitspraak over de beroepschriften tegen dit besluit. De Afdeling vernietigde enkele onderdelen van het bestemmingsplan en droeg de gemeente op om hierover een nieuw besluit te nemen. Het bestemmingsplan “Reparatie Ie herziening bestemmingsplan Buitengebied 2012” voorziet hierin. De raad wordt voorgesteld dit bestemmingsplan vast te stellen.

  3. 15

    De Algemene plaatselijke verordening (APV) van de gemeente Montfoort is grotendeels geënt op het model van de Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG). De VNG heeft in een ledenbrief van 14 juli 2020 een aantal wijzigingen voorgesteld voor de APV. De raad wordt voorgesteld de APV met deze wijzigingen en twee nieuwe artikelen vast te stellen.

  4. 16

    De Regionale Agenda Jeugd is opgesteld door de Utrecht West-gemeenten (Woerden, Oudewater, Stichtse Vecht, De Ronde Venen en Montfoort) en geeft helderheid hoe in regioverband wordt samengewerkt om de beschikbaarheid en continuïteit van jeugdhulp te borgen en de hulp aan jongeren verder te transformeren. De raad wordt gevraagd de Regionale Agenda Jeugd vast te stellen.

  5. 17

    Door inzet van de Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling (GVR) kan de gemeente verduurzamingsvoorzieningen (laten) treffen aan individuele particulier woningen. Het gaat om een gemeentelijk instrument, waarbij de gemeentelijke bekostiging van tot stand te brengen verduurzamingsvoorzieningen wordt omgeslagen op de eigenaren van de woningen die als gevolg hiervan zijn ‘gebaat’.
    De raad wordt voorgesteld in te stemmen met de toepassing van de GVR binnen de gemeente Montfoort en het model-bekostigingsbesluit en de modelverordening te bekrachtigen.


    Dit stuk is de vorige keer van de agenda van de raad afgevoerd. Onder meer op basis van het feit dat een evaluatie uit Wijk bij Duurstede niet was meegenomen. Bij het agendapunt zijn een drietal bijlagen uit Wijk bij Duurstede toegevoegd, waaronder de eerder genoemde evaluatie.

  6. 18

    De raad wordt voorgesteld om de Verordening VROM Starterslening gemeente Montfoort 2010 in te trekken en geen andere leningen uit het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SV-n) meer uit te geven.

  7. 18.a

    Draagt het college op: om aan de colleges en gemeenteraden van zowel Woerden, Utrecht, IJsselstein, Lopik, Bodengraven-Reeuwijk en Oudewater schriftelijk kenbaar te maken dat:
    • de gemeente Montfoort windturbines om moverende redenen heeft uitgesloten als optie in haar zoekgebieden in het kader van de energietransitie;
    • de gemeente Montfoort om dezelfde redenen tegenstander is van het plaatsen van windturbines door buurgemeenten aan gemeentegrenzen van Montfoort;
    • de gemeente Montfoort, indien nodig of gewenst, open staat voor een constructieve samenwerking om de belangen van onze inwoners te kunnen behartigen en hierbij alle
    mogelijke middelen aanwendt;
    • de gemeente Montfoort graag schriftelijk een reactie wenst te ontvangen;

  8. 19
    Sluiting