- Locatie
Digitaal
- Voorzitter
- dhr. C. Schrijver
- Toelichting
-
De vergadering wordt digitaal gehouden. De link om de vergadering live staat hier onder:
Agendapunten
-
1Opening en mededelingen
-
2
Bijlagen
-
3Mededelingen college
-
4Spreekrecht burgers
-
5
De nieuwe Omgevingswet treedt naar verwachting op 1 juli 2022 in werking. Hierdoor is het noodzakelijk om keuzes te maken over de wijze van advisering over omgevingskwaliteit. De gemeente Montfoort beschikt al over een Commissie Ruimtelijke Kwaliteit die wordt ingevuld door MooiSticht. De Omgevingswet vereist dat de werking van deze commissie bij gemeentelijke verordening juridisch verankerd moet worden. Gelijktijdig dient de Bouwverordening 2012 geactualiseerd te worden om aan te sluiten bij het actuele model van de VNG en het functioneren van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit.
Bijlagen
-
6
Het bestemmingsplan “Waardsedijk3, 3A en 3B” voorziet in een planologische regeling voor twee ontwikkelingen:
• De bestaande bedrijfswoning op Waardsedijk 3 wordt een zelfstandige burgerwoning.
• Het voormalige bedrijfsperceel Waardsedijk 3A/3B krijgt een bestemming voor twee nieuwe vrijstaande woningen.
Hiervoor is een bestemmingsplan voorbereid. De raad wordt voorgesteld om dit bestemmingsplan “Waardsedijk3, 3A en 3B” vast te stellen.Bijlagen
-
7
De gemeenten hebben vanuit afspraken uit de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) de verplichting om een laadvisie en een plaatsingsbeleid op te stellen om in de toekomstige vraag naar laadinfrastructuur te voorzien. De realisatie van een landelijke laadinfrastructuur wordt, vanuit de Provincie Utrecht, in regioverband opgepakt. Voor de regio Noordwest Nederland, waar de gemeente Montfoort onderdeel van is, is een regionale laadvisie geschreven. Voorgesteld wordt deze visie vast te stellen. De locatieplannen met voorkeurslocaties geven een uitwerking van de visie naar een dekkend netwerk van laadvoorzieningen in onze gemeente.
Bijlagen
-
8
Op grond van de nota grondbeleid stelt de raad jaarlijks een actualisatie van de grondexploitaties vast. Gemeente Montfoort heeft slechts één actieve grondexploitatie, Voorvliet. In dit voorstel wordt ingegaan op de actualisatie van die grondexploitatie per 1 januari 2021. Wij stellen voor deze geactualiseerde grondexploitatie vast te stellen. Daarnaast wordt de geheimhouding over deze exploitatie overeenkomstig artikel 25, derde lid, van de Gemeentewet te bekrachtigen.
Bijlagen
-
9
De beleidsnota Monumentenzorg 2010-2015 is verouderd omdat er sprake is van gewijzigde en op handen zijnde nieuwe wetgeving. De Monumentenwet 1988 is gedeeltelijk opgegaan in de Erfgoedwet en in 2022 wordt de Omgevingswet van kracht. In september 2020 heeft u de Cultuurhistorische waardenkaart (CHWkaart) vastgesteld. De CHWkaart is een inventarisatie van al het erfgoed dat de gemeente Montfoort rijk is. Met het vaststellen van de Erfgoednota Montfoort 2021 wordt de bescherming van ons erfgoed daadwerkelijk geborgd.
Bijlagen